redONE eWallet Self Care Login Online
redONE eWallet Self Care Login Online

redONE eWallet Self Care Login Online

Posted on

Sekiranya korang pelanggan talian telekomunikasi redONE, mungkin terdapat di antara korang pernah mendengar tentang redONE eWallet. Namun untuk yang baharu pertama kali mendengar tentangnya, adakah korang berminat bagi ketahui lebih lanjut mengenai redONE eWallet? Sekiranya ya, terus membaca perkongsian artikel ni.

Harap maklum, redONE eWallet ni bukanlah antara eTunai Rakyat yang baru-baru diumumkan oleh kerajaan. Penyedia eWallet macam TnG eWallet, Boost dan Grabpay tiada kena mengena.

Apakah itu redONE?

redONE adalah satu daripada syarikat telekomunikasi di Malaysia. Ia adalah satu talian telekomunikasi yang memberi peluang untuk individu yang disenarai hitam bagi membuka pelan pascabayar (postpaid).

Pakej prepaid dan postpaid

Macam talian telekomunikasi lain, redONE telah menyediakan pelbagai tawaran pakej talian pascabayar dan prepaid untuk menarik minat pelanggan.

Namun ada satu kelainan yang disediakan oleh redONE ni, di mana syarikat ni menyediakan peluang bisnes dengan menjadi Penasihat Jualan redONE. Namun apa yang bagusnya mengenai itu?

Menjadi Penasihat Jualan redONE berikan korang peluang dapat pelbagai kelebihan. Antara kelebihan yang disediakan merupakan tentang redONE eWallet. Kiranya jadi bagaimana agenlah tugas korang jika menjadi Penasihat Jualan.

Baca juga: Cara Login Wifi Smart Selangor.

Kelebihan menjadi agen redONE eWallet

Jika korang dah bergelar Penasihat Jualan redONE atau lebih glamor jika disebut redONE Sales Advisor dikatakan ada pelbagai komisen tetap dan kelebihan yang akan korang perolehi, antara:

Komisen 6%, penggunaan tiap bulan downline

Selepas mendaftar sebagai agen redONE, korang harus mencari prospek bagi mendaftar berikut ini korang. Dari situlah korang menjana keuntungan.

Di mana setiap bulan korang akan dapat komisen hingga enam peratus bagi setiap penggunaan pengguna berikut ini korang, berdasarkan pelan yang diambil.

Komisen RM10, rekrut pelanggan baharu

Dan sebagai Penasihat Jualan, setiap talian yang berjaya korang daftarkan, korang akan memperolehi komisen sebagai RM10.

Maksudnya di sini, sekiranya korang berjaya menarik minat seramai sepuluh individu bagi mendaftar sebagai pelanggan talian telekomunisi redONE, maka korang akan dapat komisen berjumlah RM100, ramai tak?

Semakin korang rajin mencari prospek, maka semakin tinggilah nilai komisen yang bakal korang perolehi.

Tambahan komisen 2%, guna redONE eWallet

Inilah redONE eWallet yang dimaksudkan. Dikatakan korang akan mendapatkan tambahan dua peratus untuk setiap penggunaan pembayaran bil gunakan eWallet korang.

Maksudnya di sini, sekiranya gunakan eWallet bagi membuat pembayaran bil talian telekomunikasi redONE korang, akan dapat dua peratus daripada hasil pembayaran. Ni tak sama dengan komisen penggunaan tiap bulan.  Jadi tolong bayarkan bil pengguna juga boleh komisen.

Sebagai Penasihat Jualan, korang memiliki kelebihan bagi membuat pembayaran bil pascabayar redONE dan juga bil-bil utiliti lain. Menariknya setiap transaksi korang akan dapat komisen. Macam mana caranya?

Saya tak tentu mengenai keburukan menjadi redONE agen. Itu korang kena Google sendiri.

Cara semak dan bayar bil redONE

Ada dua cara atau saluran bagi membolehkan korang mengakses untuk system pembayaran bil.

redONE Selfcare log-in, guna mobile aplikasi

Sebelum korang dapat ikuti cara penggunaan yang bakal dikongsikan, ada satu hal yang korang mesti tahu. Cuma individu yang mendaftar sebagai rakan kongsi; melalui redONE Partner Aplikasi atau menjadi Penasihat Jualan redONE saja dapat gunakan app ni.

Jadi jangan terlupa mendaftar dengan agen sah berdekatan korang terlebih dahulu.

Setelah download app tersebut, pada pilihan username dan kata laluan korang mesti isikan ID korang dan password macam mana korang log-in ke dalam system daftar (ONE  log-in / mreg). Setelah korang berjaya bagi log-in masuk ke dalam app tersebut, pastikan korang semakan nama dan butiran peribadi korang sebagai agen redONE.

Pada sub-menu akan ada pelbagai pilihan yang dapat korang lihat, macam:

  • Pay Bill – Bagi pembayaran bil redONE pascabayar
  • Prepaid Reload – Menambah nilai terus untuk no prabayar
  • Pin Purchase Record – Catatan belian pin atau kod topup prabayar
  • Kredit Transfer – Jual membeli credit eWallet antara agen
  • Transfer to Finance – Segala transaksi khas dengan redONE
  • Pay Utility Bill – Bayaran bil-bil utiliti semasa macam ™ Unifi, Syabas dan sebagainya.
  • Topup eWallet – Topup credit eWallet online daripada akaun bank
  • Receipts – Resit bayaran
  • Customer Care – Kemudahan bagi bermesej atau live chat dengan pusat khidmat pengguna redONE

redONE Control Panel log-in, melalui laman website

Jika melalui laman portal redONE, macam yang dinyatakan di atas, korang dapat log-in dan terus pilih eWallet. Korang juga dapat menyelesaikan pelbagai transaksi atau pembayaran sama macam penggunaan app redONE Partner Aplikasi.

Dikatakan melalui laman website ni, aksesnya merupakan lebih luar berbanding penggunaan app. Di mana agen dapat semakan segalanya termasuk macam statement pembayaran komisen yang dikreditkan pada setiap kali transaksi dibuat. Fungsinya dikatakan cepat dan mudah bagi dibuat oleh sesiapa.

Akhir kata

Rasanya dari segi tujuan, semua talian telekomunikasi merupakan sama, masalah yang dihadapi juga sama;laju atau tak liputan dan terdapat liputan pada bandar tertentu mahupun tak.

Namun redONE eWallet pastinya satu tujuan yang berbeza berbanding talian telekomunikasi lain. Sekiranya korang rajin bagi mencari ahli, mengapa tak mencuba, tak? Dapat juga tambah wang poket.

Diharapkan bermanfaat.