CIMB OctoSavers
CIMB OctoSavers

CIMB OctoSavers

Posted on

Akaun Simpanan-i CIMB OctoSavers merupakan akaun simpanan Islam digital pertama CIMB Bank Bhd dan CIMB Islamic Bank Bhd. Pelancaran ni merupakan bersekali dengan kad CIMB OctoDebit MasterCard yang baharu.

Apa yang menarik dengan CIMB OctoSavers ?

Malas ingin keluar rumah bagi buka akaun CIMB? Tiada masalah.

Akaun-i OctoSavers memang tersedia khas bagi kemudahan pelanggan-pelanggan baharu yang lebih selesa bagi membuat aktiviti melalui online. Ni keran pembukaan akaun CIMB OctoSavers akan dibuat melalui online sepenuhnya. Debit card OctoDebit MasterCard pula akan dihantar untuk pengguna di alamat masing-masing.

Sempena PKP, manfaaatkan e-KYC

Terdahulu, Bank Islam juga memanfaatkan garis tutorial Kenali Pengguna Korang melalui elektronik (e-KYC) BNM (Bank Negara Malaysia) dengan membenarkan pembukaan akaun Bank Islam melalui virtual. Sekarang, CIMB mengikut cara yang sama.

CIMB boleh memenuhi syarat bagi lancarkan usaha wajar pengguna melalui cara elektronik, termasuk online dan saluran cepat alih.

Penyertaan digital melalui menyeluruh oleh bank-bank di Malaysia akan menolong bagi terus melindungi kesihatan pengguna semasa pandemik sebab korang tak mesti mengunjungi cawangan.

Kesesuaian bagi buka akaun CIMB OctoSavers

Pengguna baharu warganegara Malaysia berumur 18 tahun dan ke atas dapat membuat mohon bagi Akaun-i OctoSavers.

Dapat gunakan app CIMB Apply, yang dapat dimuat turun daripada Google Play dan Apple Aplikasi Store.

Proses validasi pengguna melalui e-KYC akan dijalankan melalui app CIMB Apply ni.

Sila baca juga cara tukar password CIMB Clicks.

Pemilik akaun telah ada, dapat buka akaun CIMB OctoSavers?

Pengguna CIMB telah ada yang memiliki akaun simpanan atau akaun semasa dengan alamat di Malaysia juga dapat mohon bagi Akaun-i OctoSavers melalui laman website CIMB Clicks.