Cara Melanggan Astro First Channel
Cara Melanggan Astro First Channel

Cara Melanggan Astro First Channel

Posted on

Janganlah tunggu yang cetak rompak. Sokonglah barang tempatan. Jadi, jika berminat dengan cerita-cerita tempatan macam 18 Puasa Kampong Pisang lakonan Bell Ngasri, Nam Ron, Elizad; yang diarahkan oleh Mamat Khalid, korang mesti membeli dan withdraw wang sikit.

Izinkan saya kongsikan.

1. Cara melanggan Astro First

Untuk korang sebagai pelanggan Astro, melanggan Astro First channel merupakan sangat cepat. Pastikan pilih channel yang benar macam yang disenaraikan di atas.

 1. Pada decoder Astro korang, tune ke saluran 480.
 2. Korang akan dibawa ke saluran 480. Tunggu hingga menu keluar.
 3. Akan terpapar menu yang mengandungi filem-filem yang terbaru. Pilih filem yang korang mahu tonton.
 4. Gunakan butang arah yang ada pada alat kawalan bagi pilih. Korang dapat klik butang bahasa yang ada pada alat kawalan jauh korang bagi tukar bahasa pada laman.
 5. Klik butang OK pada alat kawalan korang bagi pilih filem yang korang mahu. Selepas itu, jika korang inginkan informasi mengenai filem tersebut, klik butang Info.
 6. Korang akan dibawa ke laman bagi penerangan mengenai filem yang korang pilih. Penerangan mengenai filem ni merupakan terperinci merangkumi genre, pelakon, pengarah, audio (bahasa bagi filem ni), sari kata yang terdapat, rating umur bagi filem tersebut, penerangan ringkas mengenai filem, waktu tayangan yang terdapat di Astro First bagi filem tersebut dan juga harga bagi melanggan filem ni. Bagi satu langganan, sesebuah filem akan diulang di saluran Astro First channel selama 48 jam.
 7. Korang dapat klik butang berwarna hijau pada alat kawalan korang bagi ke menu utama.
 8. Bagi melanggan filem yang korang mahukan, klik butang berwarna biru bagi Membeli.
 9. Akan terpapar petunjuk di televisyen yang korang harus ikuti. Ikuti semua petunjuk dan menghantar ke 32999 di telefon korang.
 10. Korang akan mendapatkan SMS daripada Astro, menandakan validasi pembelian korang.
 11. Langganan Astro First korang selesai

2. Kos dan harga langganan Astro First

Cara melanggan Astro First dah jelas macam di atas.

Harganya tak mahal. Hanya RM15 bagi satu movie.

Walau bagaimanapun, berapa lama Anda dapat tonton movie yang dibeli?

Bagi makluman, untuk setiap filem, pembelian cuma bagi sekali kos saja. Bagi setiap pembelian, filem tersebut akan terus ditayangkan di Astro First selama 48 jam tanpa henti, berdasarkan pada waktu tayangan yang sudah ditetapkan.

Untuk yang rasa Astro itu mahal dan rasa terbeban, dapat cuba cara langgan NJOI dan cara topup NJOI bagi tonton apa yang Anda ingin saja.

3. Beza Astro First dan Astro Best

Astro First merupakan bagi filem tempatan macam Paskal, Polis Evo, Polis Evo 2, Boboiboy The Movie, 16 Puasa, Munafik, Munafik 2, Abang Long Fadil, Bikers Kental, Sangkar, Misteri Dilaila, Ejen Ali The Movie, Tombiruo, Saya Histeri, Hantu Bungkus Ikat Tepi, Kimchi Bagi Awak, Manisnya Cinta di Cappadoccia, Upin Ipin Keris Siamang Tunggal, Bisik Pada Langit, Ola Bola, Rock Oo dan macam-macam lagi. Tak dilupa, terdapat juga cerita dari Asia macam Korea.

Astro Best pula khas bagi filem dari Hollywood, yang selalunya box-office. Jadi, para peminat movie macam Avengers, Aquaman, Venom, Lion King dan macam-macam lagi. Bagi menonton pelbagai movie baharu yang menarik di Astro Best, dapat baca mengenai cara melanggan Astro Best.

4. Informasi lanjut Astro First

Jika korang dah cuba cara melanggan Astro First dan ikuti petunjuk yang diberikan, namun masih tidak ada filem yang ditayangkan di Astro First, korang dinasihatkan mencuba sekali lagi.

Walau bagaimanapun, sekiranya masalah tak boleh diselesaikan, korang dapat menghubungi Pilihan Khidmat Pengguna Astro di talian 03-95433838.

Selain itu, untuk Astro NJOI, korang dapat menghubungi di talian 03-95438100, dan bagi IPTV, hubungi 03-95431543.

Astro kini membolehkan juga korang melanggan Astro Best Channel.

Akhir kata

Dengan adanya perkongsian mengenai cara melanggan Astro First ni, saya harap korang boleh menonton filem kegemaran korang dengan lebih cepat.

Tayangan tanpa henti selama 48 jam berturut-turut dengan harga yang berpatutan sememangnya memberi kepuasan untuk korang sebagai pengguna Astro.  Apa tunggu lagi? Langgan Astro First korang sekarang.

Diharapkan bermanfaat.